Severdigheder i Kemer
Om Cirali og den evige ild Chimera

 


Çıralı ligger mellem Kemer og Kumluca i bjerget Olympos Gods. Olympus er det bjerg af Zeus, gudernes Gud og Guds kom sammen på det og tog beslutninger.

Der er flammer på dette bjerg. Çıralı har en strand på 3,2 km og bredden er mellem 50-100 meter. Stranden løftes fra havet med en blød skråning. Dens grænser er bjerge på begge ender. Det har fine korn og sand kvalitet .

Der er en flodder flyder kun i vinterhalvåret på den nordlige side. Floden på sydsiden går ned til havet samtidig med at gå igennem Olympos. Således er Çıralı strand opdelt i to dele.


Çıralı har en uberørt naturlig struktur og mange Caretta skildpadder lægger æg på stranden hvert år, og der er mange dyr og planter i miljøet.

Ud over sin naturlige skønhed, har det en fantastisk skønhed sammen med den nærmeste by Olympos, der er nævnt i Yanartafl mytologi, appelsinplantager og drivhuse.

I hundredvis af år, brændte flammen. Chimera og stedet har en særlig historie. Landskabet omkring er dejligt og stedet er let at finde. Du kan rejse med bil til Chimera, eller tage en dagstur, der kan købes i Kemer.

 


Denne legenden om den evige ild Chimera King of Phyra og hans søn, Hippones der dræbte sin bror Belleros i løbet af et jagtselskab, og tager navnet Bellerophontes, hvilket betyder "Den, der spiste Bellarus"

Ephyra kongerige sender Bellerophontes i eksil, og han tager tilflugt bag kongen af ​​Argos. Kongen af Argos overvejer at drebe nogen som på grund af manglende selvrespekt, tog tilflugt bag ham.

Så han sender Bellerophontes til Lycian kongerige. Kongen af Lycia kan ikke lide tanken om at dræbe den unge mand, på grund af den elendige situation, han befinder sig i, og han vil have ham til at kæmpe motmonsteret Chimera, der bor i Olympen.


Chimera har et hoved som en løve, krop som en get, og slange hale, og udspyr flammer fra sin mund. Bellerophontes rider sin hest Pegassos der har vinger, til Chimera for at kæmpe. Chimera angreb og Pegassos flyver op i himlen.
Når Pegassos og Bellerophontes kommer ned og rammer han Chimera med sin lanse, og begrave ham under jorden.

Men Chimera fortsætter med at udspy flammer.Denne myte som er beslægtet med Homeros, er således blevet fortalt i tusinder af år i Anatolien.

 

Ifølge myten som ser vi flammer kommer op fra hullet til Chimera. Så for at fejre hans sejr over Bellerophotes Chimera, organiserede folk i Olympos et race.
Deltagerne tændte deres fakler med hjælp fra ilden til Chimera, og løb ned til byen Olympos

.Dette er de første Olympiske Lege i Anatolien. Gennem tiderne, blev mange forskellige grene placeret i løbet. Den olympiske fakkel er i dag symbolet på den evige flamme Chimera. På dette område er det muligt at se resterne af et tempel for Hefaistos og en byzantinsk kirke.Og dette indikerer, at dette område har været et hemmeligt sted i lang tid.

Les om Olympos ved Chimera

Text from www.kemerholiday.com